מתכון

מרק טחון של פסח

המרק הזה פותח את ארוחת ליל הסדר ומלווה בטקס שבירת מצות

מרץ 2022
מרק טחון של פסח של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר
מרק טחון של פסח של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר

המרק הזה תמיד פותח אצלנו את ארוחת ליל הסדר. כשהדודות שואלות: "מי רוצה מרק?", אין אחד שלא מרים את היד. כשהמרק מגיע לשולחן, הוא מלווה בטקס שבירת המצות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים גרונות, ירקות ועשבי תיבול בסיר, מכסים במים, מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה לריכוך הירקות.

2

מסננים את הירקות והגרונות ושומרים את הציר.

3

מפרידים בין הגרונות לירקות (לא נצטרך את הגרונות בהמשך) וטוחנים את הירקות במטחנת בשר או מעבד מזון לתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה את הציר וממשיכים לטחון, עד שמגיעים למרקם הרצוי.

4

מוזגים את המרק לצלחות הגשה, שוברים פנימה מצות ומגישים מיד.

גיוון: מחליפים את הגרונות בחלקי עוף אחרים ומגישים אותם כתוספת למרק.