המרק הזה תמיד פותח אצלנו את ארוחת ליל הסדר. כשהדודות שואלות: "מי רוצה מרק?", אין אחד שלא מרים את היד. כשהמרק מגיע לשולחן, הוא מלווה בטקס שבירת המצות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מניחים גרונות, ירקות ועשבי תיבול בסיר, מכסים במים, מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה לריכוך הירקות.
2
מסננים את הירקות והגרונות ושומרים את הציר.
3
מפרידים בין הגרונות לירקות (לא נצטרך את הגרונות בהמשך) וטוחנים את הירקות במטחנת בשר או מעבד מזון לתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה את הציר וממשיכים לטחון, עד שמגיעים למרקם הרצוי.
4
מוזגים את המרק לצלחות הגשה, שוברים פנימה מצות ומגישים מיד.
גיוון: מחליפים את הגרונות בחלקי עוף אחרים ומגישים אותם כתוספת למרק.