מתכון

מרק מלוחייה עוף

1 דירוגים
מרק מלוחייה עוף של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מרק מלוחייה עוף של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

הגרסה הרווחת בארץ למרק הזה היא מלוחייה עוף, ולפעמים מחליפים את העוף בבשר בקר או כבש

לכל אזור במצרים יש את הגרסה שלו למרק מלוחייה. בחלק מערי החוף מכינים מלוחייה שרימפס, בפורט סעיד מכינים מלוחייה דג ובערים שבלב המדינה מכינים מלוחייה ארנבת ויונה. נהוג להגיש את המלוחייה עם לימון סחוט ופלפל חריף לצד אורז או פיתה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציר עוף

למרק

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הציר

1

מחממים שמן זית בסיר רחב וצולים את חלקי העוף כ־5 דקות מכל הצדדים עד להזהבה.

2

מוסיפים את שאר מרכיבי הציר, מוסיפים מים לכיסוי העוף, מרתיחים, מקפים (מסירים את הקצף והלכלוך), מקטינים את האש, מכסים ומבשלים 30־40 דקות עד שבשר העוף מלבין.

3

מוציאים את נתחי העוף ושומרים בצד. מסננים את הנוזלים ושומרים.

מכינים את המרק

4

חזירים 3 כוסות ציר חם לסיר. מוסיפים עלי מלוחייה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מרתיחים תוך כדי קיפוי.

5

מקטינים את האש ומבשלים כ־10 דקות בבעבוע עדין.

6

בינתיים מחממים שמן זית במחבת ומטגנים שום עד שהוא מזהיב. שופכים את השום והשמן לסיר המלוחייה ומסירים מהאש.

7

מגישים את המרק חם, סוחטים מעט מיץ לימון ומוסיפים פלפל ירוק חריף, בצל ירוק וצנונית. את העוף אפשר לפרק ולהגיש עם המרק או לתבל אותו במלח ופלפל ולהשחים אותו בתנור במצב גריל ואז להגיש.