אחרי קריירה במסעדות עילית במנהטן ובארץ הדרך של השפית בת חן דיאמנט להישאר במטבח המקצועי היתה להכניס אותו הביתה. היא הפכה את המטבח והחצר שלה למרכז סדנאות ומאז היא לא מפסיקה לאפות, לארח ולבשל. הנה המתכון שלה למרק סיניעשיר וקל להכנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבוקה גרני:
לציר עוף סיני:
לכדורי עוף:
למרק:
אופן ההכנה
מכינים בוקה גרני:
1
מסדרים את כל החומרים בכלי רשת ייעודי או בפד גזה קשור בחוט בישול.
מכינים את הציר:
2
שמים כנפיים בסיר רחב ועמוק, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ושופכים את כל התכולה למסננת. נפטרים מהמים ושוטפים את הכנפיים.
3
שמים את הכנפיים ויתר חומרי הציר בסיר נקי, מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מקפים את הקצף שנוצר ומוסיפים את הבוקה גרני. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. מדי פעם מקפים את השומן והקצף.
4
מסננים את תכולת הציר ומחזירים את הציר המסונן לסיר.
מכינים מרק וכדורי עוף ומגישים:
5
מוסיפים לציר הרותח גזר, שיטאקה וכרוב, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מנמיכים את הלהבה.
6
מערבבים את כל חומרי כדורי העוף בקערה ויוצרים כדורים קטנים מעט מכדורי פינג-פונג בידיים מעט רטובות. מוסיפים את הכדורים למרק ומבשלים כ-15 דקות עד שצבעם הופך לבן והם מבושלים מבפנים (טועמים אחד). מוסיפים נודלס, בצל ירוק, פלפל חריף, סויה, תערובת חמשת התבלינים, פלפל לבן ושמן שומשום. מבשלים עד שהאטריות מתרככות ומגישים.