מתכון

מרק ראסאם הודי חריף עם ג'ינג'ר

דצמבר 2018
2 דירוגים
מרק ראסאם חריף עם ג'ינג'ר של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק ראסאם חריף עם ג'ינג'ר של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

מרק שאימהות בהודו מבשלות לחיזוק המערכת החיסונית של הילדים כאשר חשים בצינון מתקרב

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכניסים את העגבניות המשומרות לקערת בלנדר, מעבדים לעיסה ומניחים בצד.

2

טוחנים בנפרד בבלנדר את השום, הג'ינג'ר וגרגירי הכמון, עד לקבלת מרקם של ממרח.

3

מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את גרגירי החרדל עד ששומעים שהם מתפצפצים.

4

מוסיפים את העדשים ומשחימים.

5

מוסיפים את ממרח השום והג'ינג'ר ומערבבים היטב.

6

מוסיפים את שורש הכוסברה (או הגבעולים), עלי הקארי ופלפל הצ'ילי, ומטגנים יחד תוך ערבוב.

7

מוסיפים את הכורכום, אבקת הקארי, התמרינדי ועיסת העגבניות הטחונות, מערבבים היטב ומוסיפים מלח לפי הטעם.

8

מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על אש גבוהה. מגישים חם.