מתכון

מרק עדשים כתומות ומנגולד

דצמבר 2018
9 דירוגים
מרק עדשים כתומות ומנגולד של רינת צדוק. צילום: בועז לביא
מרק עדשים כתומות ומנגולד של רינת צדוק. צילום: בועז לביא

מרק כתום לחורף חמים וטעים. אה, והוא גם טבעוני לגמרי

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים בסיר את הבצל עם שמן הזית, עד שהבצל נעשה שקוף וזהוב. מוסיפים את השום הקצוץ ופלפל הצ'ילי ומערבבים. מוסיפים את המנגולד ומערבבים, מטגנים 3 דקות עם הבצל ומוסיפים את העגבניות.

2

מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר. מוסיפים ליטר מים רותחים ומערבבים. מוסיפים תבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהעדשים מתרככות ומאבדות מעט את צורתן. טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה

3

סוחטים מעט לימון מעל כל קערת מרק.