מתכון

מרק מוליגטוני - מרק הודי מעדשים וקוקוס

דצמבר 2018
2 דירוגים
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

משמעות השם היא "מי פלפל" אבל זה עלולה להטעות. המרק סמיך ועשיר מאוד. בהודו הוא מוגש כמרכז הארוחה, לצד אורז

מוליגטוני הוא מרק אנגלו-הודי, מהימים שהבריטים שלטו בהודו. יש לו אינספור גרסאות, כאן אנחנו מביאים לכם את הגרסה של רינה פושקרנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציר הירקות

למרק

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לציר הירקות

1

מכניסים לסיר את כל החומרים ומבשלים במשך 30 דקות. מסננים את הנוזלים.

למרק

2

מבשלים יחד בסיר עמוק נפרד את כל המצרכים פרט לשום ולקמח החומוס (משתמשים במחצית כמות השמן, זאת אומרת, ב 4 כפות) מוסיפים את ציר הירקות המסונן ומבשלים 20-30 דקות.

3

מקררים וטוחנים הכל למחית בעזרת בלנדר מוט.

4

בסיר נוסף מחממים 4 כפות שמן, מוסיפים את השום וקמח החומוס ומטגנים כ-2 דקות עד להשחמה.

5

מוסיפים את אבקת הקוקוס ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

6

מוסיפים לסיר את המחית המבושלת והמקוררת. מערבבים ומבשלים יחד מספר דקות (אם רוצים מרק פחות סמיך, אפשר להוסיף ½ ליטר מים).

7

מסננים את התבשיל במסננת כדי שהנוזלים יופרדו מהירקות.

להגשה

8

מקשטים כל צלחת בכוסברה טרייה, בפיסת לימון ובקצת אורז לבן מבושל.