מתכון

מרק עוף עם פול ירוק

מכינים ציר עוף עם המון עשבים וירקות. בציר המרוכז חולטים כוסברה, פול ושום ירוק למרק אביבי מצטיין

3,117 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
מרק עוף עם פול ירוק של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה
מרק עוף עם פול ירוק של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר עוף

למרק

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הציר

1

מניחים בסיר גדול מאוד את כל מרכיבי הציר, מכסים במים רותחים, מרתיחים, מקפים (מסירים את הקצף והלכלוך), מקטינים את האש, מכסים ומבשלים 4־5 שעות. מסננים. מנצלים את הירקות למנות אחרות ושומרים את הציר - אפשר להקפיאו במנות לשימוש נוח.

מכינים את המרק

2

מחממים 2 ליטרים מהציר ומתבלים במלח.

3

כשהציר על סף רתיחה מוסיפים לסיר שום ירוק, פול וכוסברה, מתבלים במלח, מבשלים כ־5 דקות, מתקנים תיבול ומוסיפים פלפל לבן בנדיבות. מגישים עם לימון סחוט.