מתכון

מרק קישואים ופול לבן

המרק הזה הוא וישיסואז (מרק צרפתי מתפוחי אדמה וכרשה) שחיתנתי עם מרק פול לבן מרוקאי. התוצאה - מרק מקומי מהמם

יוני 2019
מרק קישואים ופול לבן של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה
מרק קישואים ופול לבן של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה

הפול הלבן מעניק מרקם סמיך וקרמי והקישואים מעדנים אותו והופכים את המרק לרענן וקיצי. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת חדר.

את המתכון יש להכין יממה מראש – נדרשות 24 שעות השריה לפול הלבן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשמן אורגנו (להגשה, לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצלים על אש בינונית רק עד שקיפות.

2

מוסיפים קישואים ומאדים כ־2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום, מלח, פלפל לבן ומשייה ומערבבים. מוסיפים פול לבן ומים לכיסוי ועוד כ־3 ס"מ ומבשלים כ־40 דקות עד שהפול מתרכך. מסירים מהאש.

3

טוחנים את תוכן הסיר בעזרת מוט ריסוק ידני, מוסיפים שמנת מתוקה ומרתיחים תוך כדי ערבוב. מגישים עם שמן אורגנו.

כך מכינים שמן אורגנו

4

מחממים שמן זית עם ענפי אורגנו טרי ומביאים רק עד לסף רתיחה. מעבירים לצנצנת ומשהים למשך יום. מסננים, נפטרים מגבעולי האורגנו ושומרים בצנצנת אטומה במקום מוצל.