מתכון

מרק קרם ארטישוק ירושלמי ותרד של יוסי שטרית

מרץ 2020
2 דירוגים
מרק קרם ארטישוק ירושלמי ותרד של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
מרק קרם ארטישוק ירושלמי ותרד של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

המרק הזה הוא קריצה למטבח המרוקאי שעליו גדלתי, אבל רחוק ממנו מאוד בגלל השימוש בחלב קוקוס

מומלץ להשתמש בתרד תורכי (אם מוצאים) מכיוון שטעמו ומרקמו עדינים יותר. החליטה המוקדמת של התרד מחזקת את צבעו העז של המרק.

לגרסה חלבית: מבשלים את הארטישוקים במים ומחליפים את חלב הקוקוס במיכל שמנת מתוקה ו-2 כוסות חלב. לפני ההגשה מזלפים כמה טיפות שמן כמהין.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה ארטישוקים ירושלמיים וציר ירקות. מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים 40 דקות עד לריכוך. מסננים ושומרים את הנוזלים.

2

חולטים תרד במים רותחים דקה-שתיים ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים ושומרים בצד.

3

מחממים שמן זית בסיר ומאדים בצל ושום כ-3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומצמצמים במשך 10 דקות.

4

מעבירים את חלב הקוקוס המתובל למעבד מזון, מוסיפים את הארטישוקים והתרד וטוחנים למרקם חלק. מוסיפים מהנוזלים ששמרנו כדי לדלל מעט את המרקם ומתבלים במלח.

להגשה

5

מקפיצים עלי תרד בשמן זית עד שהם נובלים ומתבלים במלח.

6

יוצקים את המרק לקערות הגשה, מניחים עליו מעט עלי תרד מוקפצים ומגישים.