מתכון

מרק שעועית בובעס איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי

ינואר 2019
5 דירוגים
מרק שעועית בובעס איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק שעועית בובעס איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

המרק האיטלקי הכפרי מוגש סמיך, כמעט כמו נזיד. אני מוסיף לו קלמרי צלוי ופפריקה מעושנת שמוסיפים לו עניין ועומק

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את השעועית בסיר עם מים במשך כשעה, עד לשלושת רבעי בישול.

2

מטגנים את הבייקון בסיר רחב (ללא תוספת שומן) בחום נמוך עד שהוא מגיר את כל השומן. מתבלים בפפריקה המעושנת ומוסיפים לסיר את הירקות. אם חסר שומן מוסיפים מעט שמן זית. מבשלים את הירקות במשך 20-15 דקות על אש קטנה, עד שהם רכים.

3

מוסיפים לסיר את השעועית המבושלת, עלי הדפנה, מלח, פלפל ויין לבן. מבשלים עד שהיין מתאדה.

4

מוסיפים מים עד 3­-4 ס"מ מעל הירקות ומבשלים עד שהשעועית רכה (רוב המים אמורים להתאדות ולהיספג בשעועית). מוסיפים את העגבניות הטחונות ומבשלים במשך רבע שעה. ההגשה

להגשה

5

צורבים את פרוסות הלחם בגריל או במחבת פסים עד שהן קריספיות ומניחים בתחתית כל קערת מרק.

6

צורבים את הקלמרי במחבת עם שמן הזית, השום, המלח והפפריקה.

7

יוצקים את המרק על הברוסקטה, מפזרים את הקלמרי ומגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה.