מתכון

משקה ג'ינג'ר ותפוחים מותססים

דצמבר 2020
משקה ג'ינג'ר ותפוחים מותססים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.
משקה ג'ינג'ר ותפוחים מותססים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.

משקה מותסס שמתחיל במחמצת ג'ינג'ר עם טעמים חריפים ומתוקים

אף שיש למשקה ניחוח אלכוהולי, הוא אינו מכיל אלכוהול – הניחוח הוא תוצר לוואי של ההתססה. אפשר להוסיף ג'ין למשקה ולהפוך אותו לקוקטייל חורפי נהדר.
אפשר ורצוי להשתמש בסיידר תפוחים ביתי במקום במיץ תפוחים קנוי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למחמצת הג'ינג'ר

למשקה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים מחמצת ג'ינג'ר

1

מערבבים כף ג'ינג'ר עם כפית סוכר ו-3 כפות מים בצנצנת נקייה ומכסים את פי הצנצנת בבד חיתול. מניחים בצד ל-24 שעות.

2

אחרי 24 שעות מסירים את הכיסוי, מערבבים, מוסיפים 3 כפות מים, כפית ג'ינג'ר מגורר וכפית סוכר, מכסים ומניחים בצד ל-24 שעות נוספות. אחרי 24 שעות מוסיפים שוב 3 כפות מים, כפית ג'ינג'ר מגורר וכפית סוכר.

3

מניחים בצד לעוד 24 שעות (סך הכל 3 ימים). ביום השלישי הנוזל אמור לתסוס והג'ינג'ר אמור לצוף על פניו.

מכינים את המשקה

4

מעבירים את מחמצת הג'ינג'ר לצנצנת בנפח 2 ליטר לפחות, מוסיפים את כל חומרי המשקה, מכסים את פי הצנצנת בבד חיתול, מניחים בצד ל־ 4 ימים ומערבבים אחת ליום. ביום החמישי מסננים לבקבוק זכוכית ומעבירים למקרר. אפשר לחזק עם קצת ג'ין ואפשר לשתות ככה עם קרח, פלח לימון, מעט לואיזה ותימין ופרוסת ג'ינג'ר דקיקה לעיטור.