מתכון

ברנחאנה דהונדאריוויה: חציל מחבל הבסקים

דצמבר 2018
5 דירוגים
ברנחאנה דהונדאריוויה- חציל מחבל הבסקים של השף ויקטור גלוגר. צילום: נמרוד סונדרס
ברנחאנה דהונדאריוויה- חציל מחבל הבסקים של השף ויקטור גלוגר. צילום: נמרוד סונדרס

השף ויקטור גלוגר ממסעדת הולה מכין חמישה מתאבנים שיחליקו אתכם לשנה החדשה בדרך הכי טעימה שאפשר

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

צורבים את החציל על האש או בתנור חם מאוד, מוציאים את תוכנו ויוצקים עליו 4 כפות שמן זית. ממליחים מעט.

לשמן הירוק

2

טוחנים יחד 4 כפות שמן זית עם 1 כף פטרוזיליה ו־1 כף נענע ומסננים.

3

מניחים את היוגורט על בד סינון ובתוך מסננת כדי לנקז נוזלים, עדיף לילה קודם. מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים מעל 4 כפות שמן זית. מניחים בצד.

4

מגרדים את המלפפונים, ממליחים מעט ונותנים להם להגיר נוזלים מעל מסננת. סוחטים היטב ומערבבים עם היוגורט והלאבנה ואת הכף שמיר עד נוצרת תערובת בסגנון צזיקי.

5

בקערה מערבבים את כל העלים ומתבלים ב־4 כפות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, מלח ופלפל.

6

מחלקים את החציל ל־4 צלחות, מניחים מעל את הצזיקי והגבינה הכחולה, מקלפים את האגס, פורסים לפרוסות דקות ושמים 3 פרוסות על הגבינה, מרימים את הכל עם הסלט ועליו "פלחים" של גבינת כבשים. מפזרים צנוברים ומסביב יוצקים שמן ירוק.