רומי: "רק לערבב תפוחי אדמה וקמח זה צנוע ופשוט מדי בשביל האליטה הטוסקנית שהמציאה את ה'נודי' – העירומים. הטוסקנים ממלאים תבנית עמוקה בשפע קמח דורום ( 2 קילו ומעלה על כמות כמו במתכון הזה), מטביעים בתוכו את כדורי הריקוטה והתרד הקטנים ושולחים אותם לבלות יחד לילה במקרר, שבמהלו הכדורים הלחים סופחים לתוכם חלק מהקמח ונעטפים בו. מג'יימי אוליבר למדתי שאפשר לוותר על הלילה הרומנטי ופשוט לעטוף את הניוקי בקמח (רגיל) לפני הבישול."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הניוקי
1
שמים ריקוטה במסננת ומשהים ל- 10 דקות להגרת נוזלים.
2
מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גדול. חולטים תרד 3-2 דקות ומוציאים בעזרת מלקחיים או כף מחוררת. שומרים את המים ומצננים מעט את התרד.
3
קוצצים דק את התרד, סוחטים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הריקוטה ומערבבים. מוסיפים מלח, אגוז מוסקט, פרמזן וביצה ומערבבים עם כף עץ או בידיים 4-3 דקות לקבלת מרקם אחיד ומעט דביק.
4
שמים קמח בקערה ומקמחים את הידיים. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג ומגלגלים אותם בקמח עד שמתקבלים כדורים עגולים וחלקים. מניחים בצלחת מרופדת בנייר אפייה. אם לא מבשלים מייד, מכסים ומעבירים למקרר עד הבישול.
מכינים את הרוטב
5
ממיסים חמאה יחד עם מרווה במחבת על להבה נמוכה כ- 3-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהכיריים.
מבשלים ומטגנים ברוטב
6
מביאים את מי החליטה של התרד לרתיחה מחודשת. זורקים פנימה כדור בודד - אם הוא מתפרק, מגלגלים את הכדורים שוב בקמח ומהדקים אותם בין הידיים. מבשלים את הנודי בסיר רק עד שהם צפים. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למחבת עם החמאה. מטגנים יחד דקה-שתיים רק עד שהם נעטפים בחמאה ומגישים עם גבינת פרמזן מעל.