החומרים טבלת מידות ומשקלות
לניוקי
לקרם פלפלים
לשמן פטרוזיליה
להגשה
אופן ההכנה
לניוקי
1
מערבבים את כל המרכיבים יחד עם חצי מכמות הקמח, מוסיפים את שארית הקמח בהדרגה.
2
על גבי משטח מקומח יוצרים מהבצק גלילים ("נקניקיות"). חותכים מהגלילים פיסות ניוקי בגודל 1 ס"מ (ניתן לגלגל אותן על גבי מזלג לקבלת הפסים המוכרים – לא חובה). בשלב זה ניתן להקפיא את הניוקי לשימוש במועד מאוחר יותר.
3
מבשלים את הניוקי במים רותחים עם מלח במשך כ-2 דקות, עד שהם צפים על פני המים. מסננים בעזרת כף מחוררת. מעבירים את הניוקי לכלי עם כף חמאה או שמן זית, כדי שלא יידבקו זה לזה. שומרים מעט ממי הבישול.
לרוטב
4
צולים את הפלפלים בתנור במצב גריל עד שישחירו מכל הצדדים. מוציאים מהתנור ושמים בשקית ניילון או בקערה מכוסה בניילון נצמד. מצננים.
5
בינתיים מקפיצים במחבת עם חמאה את הבצל הקצוץ עם השום עד להזהבה קלה. שמים בצד.
6
כשהפלפלים מצטננים מקלפים את קליפתם ומסלקים את הגרעינים. מרסקים בבלנדר את הפלפלים הצלויים והקלופים עם חצי כמות הצנוברים. מוסיפים את המסקרפונה ומתבלים לפי הטעם. מוסיפים קצת ממי הבישול של הניוקי.
לשמן פטרוזיליה
7
חולטים צרור פטרוזיליה במים רותחים במשך 3 דקות ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מסננים וסוחטים היטב.
8
מעבירים את הפטרוזיליה החלוטה לבלנדר, מוסיפים שמן וטוחנים 5 דקות. מסננים דרך מסננת דקה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
להרכבת המנה
9
יוצקים קרם פלפלים לצלחת עמוקה. מניחים מעל 2-3 כפות גדושות של ניוקי. מניחים 2-3 פלחי פרמזן מעל, מפזרים את הצנוברים הנותרים סביב הניוקי ומזלפים מעט שמן פטרוזיליה מעל.