מתכון

ניסואז סתווי

הקלאסיקה של ניס בגרסה מעודכנת עם ביצה עלומה, נתחי טונה טרייה צרובה וחיזוק של סלק

אוגוסט 2019
ניסואז סתווי של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
ניסואז סתווי של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

המנה כוללת ביצים עלומות. כך תכינו אותן בבית בקלות 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים ויניגרט

1

מערבבים את החומרים בצנצנת.

מתחילים להרכיב את הסלט

2

מסדרים חסה, תפוחי אדמה, עגבניות, סלק וזיתים בקערת הגשה.

מכינים שעועית וטונה ומגישים

3

חולטים שעועית במי מלח רותחים עד שהיא מתרככת מעט אך שומרת על צבעה. מסננים וטובלים במי קרח לשמירה על הגוון הירוק. מעבירים לצלחת הגשה.

4

מחממים מחבת עם מעט שמן, מתבלים נתח טונה במלח ופלפל וצורבים מכל הצדדים עד השחמה. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים לפרוסות דקות. מניחים על הסלט.

5

מניחים במרכז הצלחת ביצה עלומה. מזלפים מעל ויניגרט, מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.