מתכון

נמסיס שוקולד עם קראמבל קקאו וגנאש קפה

ספטמבר 2019
2 דירוגים
נמסיס שוקולד עם קראמבל קקאו וגנאש קפה של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
נמסיס שוקולד עם קראמבל קקאו וגנאש קפה של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

יש לעוגה מרקם מושלם - היא נאפית בתוך תבנית מים וזה מייצר רכות נימוחה

לעוגות מהסוג הזה קוראים עוגות טבחים (להבדיל מעוגות קונדיטורים), שכן לא צריך להיות מומחים גדולים כדי להכין אותן וקשה לפספס איתן – גם אם מקציפים קצת פחות מדי או לא מדייקים על הגרם עם הכמויות.

ואם מוותרים על הקראמבל – היא אפילו נטולת גלוטן!

תבנית בקוטר 24 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגה

לקראמבל קקאו

לגנאש קפה והל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. מניחים בקערה חמאה, שוקולד, מים ו־1/3 מכמות הסוכר וממיסים תוך ערבוב מעל בן מארי.

2

מקציפים ביצים ואת שאר הסוכר לקצף יציב ותפוח.

3

מוסיפים את השוקולד המומס לאט לאט לקצף ומערבבים בתנועות קיפול לאיחוד. יוצקים את הבלילה לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית גדולה ממנה ויוצקים לתבנית התחתונה מים בגובה 1 ס"מ.

4

אופים כ־1/2 שעה עד שהעוגה סדוקה מעט ולא לגמרי יציבה ומוציאים לצינון. לא מכבים את התנור.

מכינים קראמבל קקאו

5

מערבבים את כל החומרים למעט חמאה מומסת בקערה רחבה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים בעזרת כף עץ או בידיים לקבלת פירורים. מפזרים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־20 דקות עד שמריחים את הקקאו. הקראמבל עדיין מעט רך והוא יתמצק מחוץ לתנור.

מכינים גנאש קפה והל

6

מניחים שוקולד בקערה ומביאים שמנת והל לרתיחה בסיר קטן. מסירים מהאש. מסננים את השמנת החמה מעל קערת השוקולד, מוסיפים אספרסו ומערבבים במטרפה לקבלת גנאש חלק ומבריק.

7

מניחים על צלחת הגשה גדולה קראמבל, מעבירים את העוגה לצלחת, יוצקים מעל גנאש ומגישים.