מתכון

סבזי דג ים

דצמבר 2019
2 דירוגים
סבזי דג ים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר
סבזי דג ים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר

אולי אחי הפרסים יכעסו, אבל החורשט סבזי הרבה יותר טעים עם דגים. שפע העשבים הטריים מדגיש את הקלילות שלהם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים שעועית בשפע מים כ-30 דקות עד שהיא כמעט רכה (במרקם אל-דנטה).

2

מטגנים ראש דג בשמן זית בסיר רחב ועמוק מעל להבה בינונית כ-4-3 דקות מכל צד עד שהוא מעט משחים והעין מלבינה. מוסיפים בצל ופלפל חריף ומערבבים.

3

חוצים לימונים פרסיים, נפטרים מהגרעינים ומועכים מעט בעזרת סכין.

4

מוסיפים לסיר עם ראש הדג 4-3 כוסות מים חמים, את השעועית והלימונים הפרסיים, מיץ לימון ואת כל הירוקים. מערבבים וממליחים. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים שעתיים ללא כיסוי.

5

חותכים פילה דג למנות. כותשים שורש כורכום עם זרעי כמון ומפזרים על הדג.

6

מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מניחים את נתחי הדג כשהעור כלפי מטה ומטגנים 2 דקות מעל להבה גבוהה (לא הופכים).

7

מוסיפים את הדג לתבשיל (שהתבשל כבר שעתיים) ומבשלים 10 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הר של אורז לבן. אוכלים מייד.