החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים שעועית בשפע מים כ-30 דקות עד שהיא כמעט רכה (במרקם אל-דנטה).
2
מטגנים ראש דג בשמן זית בסיר רחב ועמוק מעל להבה בינונית כ-4-3 דקות מכל צד עד שהוא מעט משחים והעין מלבינה. מוסיפים בצל ופלפל חריף ומערבבים.
3
חוצים לימונים פרסיים, נפטרים מהגרעינים ומועכים מעט בעזרת סכין.
4
מוסיפים לסיר עם ראש הדג 4-3 כוסות מים חמים, את השעועית והלימונים הפרסיים, מיץ לימון ואת כל הירוקים. מערבבים וממליחים. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים שעתיים ללא כיסוי.
5
חותכים פילה דג למנות. כותשים שורש כורכום עם זרעי כמון ומפזרים על הדג.
6
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מניחים את נתחי הדג כשהעור כלפי מטה ומטגנים 2 דקות מעל להבה גבוהה (לא הופכים).
7
מוסיפים את הדג לתבשיל (שהתבשל כבר שעתיים) ומבשלים 10 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הר של אורז לבן. אוכלים מייד.