במקום חציל מטוגן יש כאן חציל קלוי וחם, במקום ביצה קשה מסיר החמין – ביצה רכה וחמימה, ובמקום טחינה שומשום – טחינת שקדים. את העמבה של העיראקים מחליף סחוג, שעשוי מפלפלים ירוקים חריפים של חורף, שהם קצת פחות חריפים מבדרך כלל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסחוג:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מכינים סחוג (אפשר ורצוי מראש): כותשים פלפל חריף, כוסברה ושום בעלי ומכתש (אם אין, קוצצים דק מאוד בעזרת סכין חד) ומערבבים עם שמן זית. מאחסנים בצנצנת זכוכית.
2
מכינים את שאר המרכיבים: קולים חצילים על אש גלויה עד שהם מתרככים וקליפתם משחירה. קולפים אך משאירים אותם שלמים.
3
מבשלים ביצים כ-4 דקות במים רותחים עד שהן חצי רכות וקולפים בזהירות.
4
מרכיבים את המנה ומגישים: מסדרים את החצילים ב-4 צלחות הגשה, מניחים מעל את הביצים ומפזרים סחוג בנדיבות. מטפטפים מיץ לימון, בוזקים מלח גס ומטפטפים טחינת שקדים. מגישים עם פיתות.