מתכון

סביח של ארז קומרובסקי

סביח שף: וריאציה עדכנית וכיפית על מאכל הרחוב הפופולרי

אפריל 2021
סביח של ארז קומרובסקי (צילום: דן לב)
סביח של ארז קומרובסקי (צילום: דן לב)

במקום חציל מטוגן יש כאן חציל קלוי וחם, במקום ביצה קשה מסיר החמין – ביצה רכה וחמימה, ובמקום טחינה שומשום – טחינת שקדים. את העמבה של העיראקים מחליף סחוג, שעשוי מפלפלים ירוקים חריפים של חורף, שהם קצת פחות חריפים מבדרך כלל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסחוג:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מכינים סחוג (אפשר ורצוי מראש): כותשים פלפל חריף, כוסברה ושום בעלי ומכתש (אם אין, קוצצים דק מאוד בעזרת סכין חד) ומערבבים עם שמן זית. מאחסנים בצנצנת זכוכית.

2

מכינים את שאר המרכיבים: קולים חצילים על אש גלויה עד שהם מתרככים וקליפתם משחירה. קולפים אך משאירים אותם שלמים.

3

מבשלים ביצים כ-4 דקות במים רותחים עד שהן חצי רכות וקולפים בזהירות.

4

מרכיבים את המנה ומגישים: מסדרים את החצילים ב-4 צלחות הגשה, מניחים מעל את הביצים ומפזרים סחוג בנדיבות. מטפטפים מיץ לימון, בוזקים מלח גס ומטפטפים טחינת שקדים. מגישים עם פיתות.