מתכון

סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן

גרסה ירוקה לחריימה: משתמשים בצורת החיתוך של הדג לפרוסות עבות עם העצם ומבשלים אותן ברוטב ירוק, עשיר וחמצמץ

אפריל 2019
סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים כרשות, שום ופלפלים חריפים כ־5 דקות.

2

מוסיפים תרד ומנגולד, מערבבים ומאדים עוד כ־10 דקות. מוסיפים יין, פלפל לבן, מלח ומיץ לימון, מערבבים ומתקנים תיבול.

3

מוסיפים את נתחי הדגים ומקטינים את האש. מוסיפים לבבות ארטישוק ומבשלים כ־20 דקות עד שהדג כמעט מוכן ומתחיל להיפרד בקלות מהעצם. מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כ־2 דקות.

4

מעבירים את נתחי הדגים לצלחת הגשה, מפזרים עלי זעתר וחצאי לימון ומזלפים מעט שמן זית.