מתכון

סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה

הרעיון הוא לצלות את הכרוב במחבת ברזל או על הגריל עד שהוא נעשה פריך מבחוץ ורך בפנים - ממש כמו סטייק טוב

סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אפשר גם לוותר על הגבינה, זה לגמרי עובד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

פורסים כרוב ל- 6 פרוסות בעובי 2 - 1/2 3 ס"מ כל אחת. חשוב לפרוס לרוחב, כדי שבכל פרוסה יישאר עדיין הלב של הכרוב, שיחזיק את העלים סביבו במהלך הצלייה.

2

מברישים כל פרוסה בשמן זית, מתבלים במלח, פלפל ותימין וצולים במחבת פסים או על גריל בחום בינוני-נמוך 20 דקות מכל צד עד שהכרוב משחים יפה ומתרכך. לחילופין אופים ב 200- מעלות 25-20 דקות מכל צד.

3

מגישים עם גבינה כחולה וזיגוג של בלסמי.