מתכון

סינטה טלה על ירקות שורש וגראטן ארטישוק ירושלמי

ספטמבר 2019
2 דירוגים
סינטה טלה על ירקות שורש וגראטן ארטישוק ירושלמי של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי
סינטה טלה על ירקות שורש וגראטן ארטישוק ירושלמי של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי

השפית לירז שדה עם מתכון למנת גורמה חגיגית ומעוררת התפעלות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסינטה

לגראטן

לירקות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לגראטן

1

קולפים את הארטישוקים ופורסים לפרוסות דקות של חצי סנטימטר. מסדרים שכבה ראשונה של ארטישוק פרוס בתבנית אפייה בגודל 15x20 ס"מ, מברישים במחמאה מומסת, ממליחים ומפלפלים. יוצרים שכבה נוספת באותו סדר פעולות. יוצקים על שכבות הארטישוק את השמנת הצמחית ומכסים בנייר כסף. אופים 45 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד רבע שעה עד הזהבה.

לירקות

2

קולפים את הגזרים וחוצים לאורכם. מעבירים לתבנית עם בצלצלי השאלוט. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ותימין. מכסים בנייר כסף, אופים 35 דקות ב-200 מעלות עד ריכוך.

לסינטה

3

חורצים בסכין שתי וערב את השומן של הסינטה. מחממים מחבת עם שמן קנולה, מניחים את הסינטה במחבת על הצד של השומן 4 דקות ובכף מכסים את הסינטה בשמן החם. מסירים מהאש (השומן צריך להיות שחום היטב ורך) ומעבירים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-4 דקות, עד דרגת עשייה מדיום-רייר.

להגשה

4

מניחים על צלחת הגשה חתיכה ברוחב 10X10 ס"מ מהגראטן, ולידה 4 גזרים בצבעים שונים, 4 בצלצלי שאלוט ואת הסינטה, שלמה או פרוסה.