מתכון

סינייה דגים

סינייה מרשימה ולא מכבידה של דגים בציפוי פריך וירקות קיץ

אוגוסט 2020
סינייה דגים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.
סינייה דגים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.

הדגים עוברים טיגון מוקדם שנותן להם ציפוי פריך ושומר על העסיסיות. מכינים טחינה דלילה עם הרבה לימון ומשתמשים בירקות עונתיים – ככה מקבלים סינייה מרשימה ולא מכבידה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לירקות

לרוטב

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות ומרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה. מערבבים תפוחי אדמה, עגבניות, בצל וחצילים עם שמן זית בקערה, מעבירים את הירקות לתבנית וצולים את הירקות 1/2 שעה עד שהם רכים ושחומים. מוציאים את הירקות אבל לא מכבים את התנור.

2

מערבבים קמח וכורכום בצלחת רחבה. מתבלים נתחי דג במלח, פלפל שחור וקליפת לימון ומקמחים בתערובת הקמח־כורכום. מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים דגים כ־2 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

3

מניחים את הדגים בתבנית צלייה עמוקה ומסדרים ביניהם את הירקות הצלויים. מערבבים את כל חומרי רוטב הטחינה ויוצקים מעל לירקות והדגים. מעבירים את התבנית לתנור וצולים 10 דקות עד שהטחינה משחימה מעט. מפזרים צנוברים קלויים וסומאק ומגישים מיד.