מתכון

סלט אורז ועוף מקסיקני

ממש כמו פסטה גם אורז מבושל הוא מרכיב מצוין להכנת סלט עוף, בתנאי שלא תגישו אותו מהמקרר

יולי 2020
סלט אורז ועוף מקסיקני. צילום: shutterstock
סלט אורז ועוף מקסיקני. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מבשלים את שני סוגי האורז כל אחד בנפרד בסיר עם מים רותחים כמו שמבשלים פסטה — את האורז הלבן 15 דקות ואת אורז הבר כ 20- דקות או עד שהגרגרים מתרככים ומתחילים להתפצל אבל לא מתפרקים לגמרי. מסננים ומצננים במים זורמים.

2

משרים את העוף ב 3- כפות שמן זית ומיץ לימון מכוסה כחצי שעה במקרר.

3

מחממים ווק עם כף שמן זית ומקפיצים את נתחי העוף 3 דקות להחלפת הגוון. מתבלים במלח ופלפל.

4

מוסיפים תירס ומקפיצים עוד דקה-שתיים. מוסיפים בצל ירוק וטבסקו ומורידים מהכיריים. מצננים לטמפ’ החדר.

5

מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.

6

מערבבים את שני סוגי האורז עם נתחי העוף וארוגולה, מוסיפים רוטב, מערבבים ומגישים.