מתכון

סלט ברוקולי ואספרגוס בטחינת שקדים

השוס של המתכון הזה הוא טחינת השקדים, שהמתקתקות שלה משתדכת מצוין לירקות החרוכים מהגריל

2,306 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלט ברוקולי ואספרגוס בטחינת שקדים של עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
סלט ברוקולי ואספרגוס בטחינת שקדים של עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינה

להגשה

אופן ההכנה

1

מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.

2

מתבלים אספרגוס וברוקולי בשמן זית, מלח ופלפל. מניחים על הגריל ל-5 דקות עד שמתרככים ומשחימים מעט וקוצצים גס.

3

מערבבים טחינה, מיץ לימון, מים, רוזטה ושמן זית.

4

יוצקים טחינה לצלחת הגשה ועליה מניחים את הירקות. מפזרים שקדים ומגישים.

5

גיוונים: משתמשים בירקות ירוקים אחרים: אפונת שלג, בוק צ’וי, תרד תורכי או שעועית ירוקה רגילה (לא שטוחה). שימו לב שירקות שונים יצריכו זמן שונה על הגריל.