מתכון

סלט חובזה וירקות קלויים

סלט זה מבוסס על מתכון סורי שבו מערבבים את החובזה עם שאריות של לחם ישן שנקלה בתנור

1,075 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
סלט חובזה וירקות קלויים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
סלט חובזה וירקות קלויים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

שימו לב: להכנת הסלט, נוף משתמשת בחובזה באל'זית, כלומר חובזה מבושלת בשמן זית. את המתכון ניתן למצוא כאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לירקות קלויים

לסלט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות במצב טורבו. מסדרים חציל, עגבניות, בצלים, פלפלים חריפים ולחם בתבנית אפייה ומברישים את הירקות בשמן זית. מזלפים את יתרת שמן הזית על הלחם ומערבבים היטב. מפזרים על הכל מלח ופלפל ומכניסים תנור. מוציאים את הלחם והפלפלים הירוקים מהתנור אחרי 8־10 דקות כשהם משחימים. ממשיכים לקלות כ־10 דקות עד שהירקות שחומים ויבשים. מצננים מעט. מוציאים מהפלפלים החריפים את העוקץ והזרעים וקורעים לחתיכות קטנות.

2

שמים את החובזה באל'זית החמה בקערה, מוסיפים לחם קלוי, פלפלים ירוקים, ירקות קלויים, פטרוזיליה ובצלים ירוקים. מתבלים במלח ובמיץ לימון ומערבבים היטב בידיים. מגישים מיד.