מתכון

סלט חצילים אפויים ועדשים שחורות

יולי 2019
4 דירוגים
סלט חצילים אפויים ועדשים שחורות של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
סלט חצילים אפויים ועדשים שחורות של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

סלט צבעוני ושמח שאפשר להכין יומיים מראש, ובמקרר הוא רק ישתבח

הקפידו לחתוך את החצילים לקוביות בינוניות; הם מצטמקים בתנור ואנחנו רוצים שיישאר להם מרקם נגיס ונימוח בתום האפייה. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים את העדשים בסיר עם המים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 25 דקות, עד שכל המים נספגים והעדשים רכות (אך לא מעוכות). אם בתום הבישול העדשים לא רכות דין, מוסיפים עוד מעט מים וממשיכים לבשל. מצננים.

2

מתבלים את קוביות החציל בשמן זית ובמלח. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור במשך 17־21 דקות בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות, עד שקוביות החציל משחימות אך לא נשרפות. מצננים.

3

מעבירים את העדשים והחצילים לקערה,

4

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

5

אפשר לפורר על הסלט את הגבינה.