מתכון

סלט חצילים יווני – melitzanosalata

ינואר 2020
3 דירוגים
סלט חצילים יווני של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט חצילים יווני של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עשרות סלטי חצילים מסתובבים במטבחי הבלקן. הסלט הזה הוא יווני ואחד האהובים עלי בזכות מעט מיץ לימון ועשבי תיבול

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את החצילים

1

קולים חצילים על אש גלויה כמה דקות מכל צד עד שהם רכים ושחומים. מצננים 15-10 דקות, מסירים את הקליפה ומניחים את בשר החצילים במסננת כשעה כדי להיפטר מהנוזלים.

2

קוצצים גס את בשר החצילים ומעבירים לקערה.

מכינים את העגבנייה

3

חורצים איקס על העגבנייה ומניחים כדקה במים רותחים. קולפים את העגבנייה, חוצים ומסלקים את הזרעים. חותכים את בשר העגבנייה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ ומעבירים לקערה עם החציל.

משלימים את הכנת הסלט

4

מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

5

מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.