מתכון

סלט ירוקים עם אספרגוס וחבושים

אוגוסט 2019
3 דירוגים
סלט ירוקים עם אספרגוס וחבושים של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
סלט ירוקים עם אספרגוס וחבושים של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

לרוב פוגשים את החבושים בתבשילים או בריבות - אבל כאן יש טכניקה שמאפשרת לשלב אותם בסלט

חבושים הם עוד סימן היכר של המטבח הפרסי. הם דורשים בישול יחסית ארוך כדי להיות רכים ואכילים, ולכן (לרוב) פוגשים את הפירות הקסומים האלה בתבשילים או בריבות. כדי לשלב אותם בסלט חתכתי אותם דק מאוד ולאחר מכן בישלתי כ- 20 דקות. זה הספיק להם כדי להתרכך ולהתקרמל. אם לא מצאתם חבוש, גם אגס בא בחשבון, אבל זה לא יהיה אותו הדבר. את סוגי הירוקים בחרתי לפי טעמי האישי. אתם מוזמנים להוסיף או להוריד לפי העדפותיכם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים פרוסות חבוש במחבת ויוצקים מעל כ- 1/2 כוס מים. מוסיפים שמן וחוטי זעפרן ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 20-15 דקות ללא כיסוי עד שכל המים מתאדים והחבוש מתרכך ומקבל מעטפת שחומה. מצננים.

2

חולטים אספרגוס בסיר עם מים רותחים 3-2 דקות עד שהוא מתרכך מעט. מעבירים למים קרים ומסננים. חותכים את השליש התחתון וזורקים. את הגבעול הנותר חוצים ומעבירים לקערת הגשה.

3

מוסיפים לקערה את פרוסות החבוש ושאר הירוקים.

4

טורפים את חומרי הרוטב בקערה קטנה, יוצקים על הסלט ומערבבים מעט. מגישים מייד.