מתכון

סלט ירוק עם סינטה ונקטרינה צלויה

אוגוסט 2011
1 דירוגים
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט שלוקח 10 דקות להרכיב והוא אחלה דרך לרכך את ההמתנה לבשרים, הדורשים זמן צלייה או בישול ארוכים

רשימת הרכיבים עלולה להיראות ארוכה ומרתיעה, אבל זה סלט שלוקח בערך 10 דקות להרכיב והוא אחלה דרך להתחיל את הארוחה ולרכך את ההמתנה לבשרים, הדורשים זמן צלייה או בישול ארוכים. בזכות הצלייה הנקטרינה מקבלת גוון מעושן והמתיקות שלה מתעצמת. השילוב שלה עם עלי כוסברה, בזיליקום ונתחי סינטה דקיקים מוליד מנה מתוקה-חמצמצה ומאוד רעננה עם גוון כמעט אסיאתי.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לויניגרט:

לסלט:

לויניגרט:

לסלט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

בבית

1

מנערים את כל חומרי הוויניגרט בצנצנת לרוטב אחיד. הוויניגרט נשמר במקרר עד 3 ימים.

בשטח

2

מתבלים סינטה בפלפל שחור וצולים מעל גריל פחמים לוהט 6 דקות מכל צד. מסירים מהאש ומשהים דקה או שתיים.

3

בינתיים צולים את הנקטרינות כדקה מכל צד.

4

פורסים את הסינטה לפרוסות דקיקות וממליחים.

5

מערבבים עלים ובצל ירוק עם הוויניגרט, מוסיפים שומשום ואת פרוסות הסינטה והנקטרינה, מערבבים ומגישים.