מתכון

סלט ירוק עם קונפי מוסר, במיה ותאנים

בין העלים אני מטמין נתחי קונפי דג, במיה פריכה ותאנים מתוקות

4,244 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
סלט ירוק עם קונפי מוסר, במיה ותאנים של שף אסף גבאי. צילום: נעם פריסמן
סלט ירוק עם קונפי מוסר, במיה ותאנים של שף אסף גבאי. צילום: נעם פריסמן

"עבורי סלט ירוק הוא לא סתם מנת צד; הוא קנבס ריק, הזדמנות לבנות מנה שכל ביס שלה הוא הפתעה".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־ 160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

 משמנים פילה דג, מניחים בתבנית ואופים 20 דקות עד הזהבה.

3

צורבים במיה ואספרגוס על מחבת גריל 4 דקות, עד שהם מתחילים להיחרך.

4

מפרידים חסה לעלים ומסדרים על צלחת הגשה. מפוררים גס מעל החסה את פילה הדג ומוסיפים את הבמיה, האספרגוס ותאנים.

5

 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים.