מתכון

סלט כרוב ניצנים וירוקים צלויים

יוני 2020
סלט כרוב ניצנים וירקות צלויים, איגרא במשק. צילום: מתן שופן
סלט כרוב ניצנים וירקות צלויים, איגרא במשק. צילום: מתן שופן

סלט חם מירקות עונתיים עם חיזוק בדמות טביחה תרד מלאת טעם. אם אין לכם זמן וכוח להכין טביחה - גם לימון כבוש יעבוד

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ירקות ירוקים:

1

מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. חולטים כרוב ניצנים, עלי כרוב ניצנים, ופרחי ברוקולי כ־ 4 דקות ומסננים.

2

במקביל, מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים פלפל אדום ושום ומטגנים כדקה עד שהשום מעלה ניחוח. מוסיפים את הירקות החלוטים וצורבים כ-3 דקות, עד שהם מזהיבים מעט. מכבים את האש ומוסיפים מיץ לימון.

מתבלים ומגישים:

3

מערבבים יוגורט עם קליפת לימון, שמן זית, פלפל אדום חריף, שום, מלח ופלפל. טועמים, מתקנים תיבול ומורחים את היוגורט המתובל על צלחת הגשה. מסדרים את הירקות הצרובים מעל היוגורט, מפזרים עלי זעתר ונענע ומניחים טביחה או לימון כבוש ומגישים.

כך מכינים טביחה תרד: לקופסה בנפח 250 מ"ל: מחממים כף שמן קנולה במחבת רחבה ועמוקה ומוסיפים 1 ק"ג עלי תרד. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתרד מתרכך ומאבד את נפחו. מעבירים למסננת וסוחטים בעדינות. מחזירים את התרד למחבת, מוסיפים שמן קנולה לכיסוי ומבשלים על אש קטנה כ־4 שעות עד שהתרד משחיר והעלים מעט פריכים. הטביחה תישמר מכוסה בשמן במקרר עד חצי שנה.