צמחוני

סלט לוביה של סוף הקיץ

הלוביה זמינה לתקופה קצרה, לרוב עד סוף ספטמבר. חפשו את הלוביה הצעירה, שתרמיליה דקים וגמישים והפולים קטנטנים

דצמבר 2018
סלט סוף הקיץ של לימור לניאדו תירוש. צילום וסטיילינג:לימור לניאדו תירוש
סלט סוף הקיץ של לימור לניאדו תירוש. צילום וסטיילינג:לימור לניאדו תירוש

בסוף הקיץ מגוון הירקות והפירות מתמעט והדוכנים בשווקים נראים דהויים בעודם ממתינים לתנובת הסתיו, שאמורה להתחדש עם בוא החגים. על רקע זה בולטת ביופייה הלוביה, שהצליחה בדרך נס לשרוד בחום הכבד. אפשר לחלוט את הלוביה עם התרמיל ולהוסיף לסלטים, או להגיש כתוספת ירוקה. לוביה שעל פני התרמילים שלה גבעות שמנמנות היא בוגרת, וממנה מומלץ לחלץ את הפולים ולבשל אותם ללא התרמיל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בקערה את הקייל והבטטה, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ומערבבים. מעבירים לתבנית. צולים 35 דקות או עד שקוביות הבטטה מתרככות (לא יותר מדי) והקייל מתייבש.

2

מסננים את העדשים ממי ההשריה ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים 2 כוסות מי ברז ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני הנוזל וממשיכים לבשל על להבה בינונית וללא כיסוי 15־10 דקות, עד שהעדשים נגיסות אך לא רכות מדי (אל דנטה). שוטפים במים זורמים ומסננים היטב. Ž

3

מרתיחים סיר עם מים וחולטים את הלוביה 5 דקות. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים. 

מכינים את הרוטב

4

שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב. 

מרכיבים את הסלט

5

שמים בקערה את הקייל, הבטטות, העדשים, הלוביה ויתר חומרי הסלט. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערה יפה ומגישים.

גיוון: מחוץ לעונה אפשר להחליף את הלוביה בשעועית ירוקה דקיקה, באספרגוס או בתפרחות של ברוקולי צעיר.

*לגרסה טבעונית: מוותרים על גבינת הפטה.