מתכון

סלט לוקוס נא עם קרם חציל וסילאן

מרץ 2020
1 דירוגים
סלט לוקוס נא עם קרם חציל וסילאן של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט לוקוס נא עם קרם חציל וסילאן של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר

הלוקוס הוא מלך דגי הים המקומיים, ולכן הקפתי אותו בפמליה ראויה: חצילים, סילאן, עשבי תיבול, תאנים וצנוברים

אפשר לבחור בכל דג ים לבן אחר, למשל אינטיאס, מוסר ים או פרידה. לכבוד הצילום הנחתי את הסלט על קרם חצילים, אבל כשמגישים לשולחן מומלץ לערבב הכל יחד — זה הרבה יותר טעים. מה שנשאר מהקרם אפשר להגיש כמטבל לצד בשר או סתם למרוח על לחם ולאכול.

גיוון: מחליפים את התאנים ב-1/2 כוס גרגרי רימון או ב-2 סברס חתוכים לקוביות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם חציל וסילאן

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קרם חציל וסילאן

1

קולים חציל על להבה גלויה 20-15 דקות מכל הצדדים עד שהקליפה חרוכה והחציל רך בפנים. מצננים כמה דקות, חוצים ומוציאים את תוכן החציל בעזרת כף עץ.

2

טוחנים את בשר החציל עם שאר החומרים במעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק לקרם חלק וקטיפתי. שומרים במקרר עד שבועיים.

מרכיבים את הסלט ומגישים

3

מערבבים בקערה את כל החומרים ומתקנים תיבול.

4

מניחים תלולית של קרם חצילים במרכז צלחות הגשה אישיות, עורמים כמות נאה מהסלט ומקשטים ברבעי תאנה. מגישים מייד.