מתכון

סלט לפת מוקפצת עם עשבים ירוקים

פברואר 2019
2 דירוגים
סלט לפת מוקפצת עם עשבים ירוקים של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
סלט לפת מוקפצת עם עשבים ירוקים של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

סלט חם וארומטי עם לפת פריכה ומזוגגת בליווי ירוקים ובוטנים שמוסיפים טעם ומרקם

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולפים את הלפתות ופורסים לפלחים ("וודג'ס"). מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית, מוסיפים את פלחי הלפתות, בוזקים מעט מלח גס ומערבבים מדי פעם. לאחר כ־2 דקות מוסיפים סוכר חום ומערבבים בלי הפסקה כדי שהסוכר לא יתקרמל יתר על המידה ויישרף. משקשקים ומערבבים עד שהלפתות מקבלות צבע קרמלי עמוק אך נותרות פריכות. מסירים מהאש ומעבירים לקערת ערבוב.

2

מוסיפים עלי שום או שום ומערבבים. מוסיפים נענע, פטרוזיליה ובוטנים ומערבבים היטב. מתקנים תיבול ומגישים מיד. אפשר לזלף מעל מעט מיץ לימון.