מתכון

סלט "מפתול"

4 דירוגים
סלט מפתול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב
סלט מפתול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב

את המפתול כאן נמיר בגרסה יותר פשוטה של פתיתים. רצוי לבשל את הפתיתים בציר עוף

למי שמעדיף לשלב במקום הפתיתים מפתול ביתי: מתכון למפתול 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למפתול

לסלט

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן ובמקום מים משתמשים בציר עוף. מתבלים את הפתיתים בכמון ובהרט.

2

מחממים תנור ל־250 מעלות. מסדרים דלורית ובצלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים במלח ופלפל וצולים כ־25 דקות עד שהירקות מזהיבים ומתרככים.

3

חולטים את האפונה במים רותחים כ־2 דקות, מעבירים לקערת מי קרח ומסננים.

4

מכינים את הרוטב: מערבבים את הפלפל צ'ילי בקערית עם סילאן, מיץ לימון ושמן זית.

5

מפרידים את העלים מהעשבים וקוצצים גס את האגוזים. מערבבים את הירקות הקלויים, העשבים, האפונה, הפתיתים המתובלים והרוטב. מפזרים מעל אגוזים. אפשר להוסיף גם פירורי לאבנה או ג'יבנה מעל.