מתכון

סלט סלמון עם ביצים רכות וירקות שורש צלויים

מרץ 2019
3 דירוגים
סלט סלמון כבוש קלו עם ביצים רכות וירקות שורש צלויים בווינגרט חרדל של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט סלמון כבוש קלו עם ביצים רכות וירקות שורש צלויים בווינגרט חרדל של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

מנה שמתאימה בול למסיבת שבועות ומספקת הרמוניית טעמים מדויקת עם ביצים רכות, סלקים מתוקים ותפוחי אדמה פריכים

קודם כל התאהבנו בשיטת ההכנה של הסלמון: כבישה של 10 דקות בלבד ויש לכם סלמון טעים בטירוף, אחר כך נשבינו בהרמוניית הטעמים הכה מדויקת: ביצים רכות, סלקים מתוקים ותפוחי אדמה פריכים. מדובר בעצם במנה עיקרית שמתאימה בול למסיבת שבועות קיצית.

 

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתפוחי אדמה צלויים

לסלקים צלויים

לוויניגרט חרדל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

צולים תפוחי אדמה וסלקים

1

מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מניחים בקערות ערבוב נפרדות תפוחי אדמה וסלקים עם שאר החומרים ומערבבים.

2

מסדרים כל ירק בתבנית נפרדת בשכבה אחת. מכסים ברדיד אלומיניום.

3

אופים 40-30 דקות עד שהירקות רכים, מסירים את רדיד האלומיניום וצולים 10 דקות עד להזהבה. מצננים לטמפ' החדר.

מבשלים ביצים

4

מביאים לרתיחה ביצים בסיר קטן עם שפע מים, מבשלים כ-5 דקות, מסירים מהלהבה ומעבירים למים קרים עד שהביצים נעימות למגע. מקלפים ושומרים עד להרכבה.

מכינים ויניגרט, מרכיבים ומגישים:

5

במעבד מזון טוחנים חלמון, חרדל, חומץ יין אדום, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור עד לקבלת רוטב חלק. מזלפים שמן בהדרגה וממשיכים לטחון עד לקבלת ויניגרט חלק.

6

על צלחת הגשה שטוחה וגדולה מפזרים עלי רוקט, צנוניות, בצל ירוק וירקות צלויים. מניחים פרוסות סלמון בצורה חופשית. חוצים את הביצים ומניחים מעל. מזלפים ויניגרט.