מתכון

סלט עדשים כתומות, גזר, אגוזים וכוסברה

2 דירוגים
סלט עדשים כתומות, גזר, אגוזים וכוסברה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
סלט עדשים כתומות, גזר, אגוזים וכוסברה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

הציפו בשפע מיץ לימון סחוט טרי והתענגו על הטעם

קחו מלוא החופן קטניות והוסיפו להן את כל הטוב שיש לשוק להציע: ירקות ופירות, נבטים, עשבי תיבול ואגוזים. הציפו בשפע מיץ לימון סחוט טרי והתענגו על הטעם. הסלט הזה הולך טוב עם לחם או קרקרים, שמשלימים את החלבון שבקטניות. אין צורך להשרות את העדשים, והבישול נמשך לא יותר מ-12-10 דקות, אחרת הן יתרככו מדי, יאבדו את צורתן ויהפכו לדייסה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את העדשים במים (ללא מלח) כ-10 דקות, או עד שהן מתחילות להתרכך אך שומרות על צורתן. מסננים ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים גזר, תפוז, אגוזי מלך, כוסברה וזיתים ומערבבים.

3

מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

באותה שיטה מכינים:
סלט מאש עם גזר, אגוזי מלך וכוסברה – מחליפים את העדשים הכתומות במאש.