הוסיפו עדשים לדלורית צלויה ועשבי תיבול וקבלו סלט שהוא ארוחה.
משהו בין סלט לתבשיל, שאפשר להכין ערב קודם ולקחת לעבודה או לפיקניק למחרת. רגע לפני שאוכלים אפשר לזלף מעל טחינה או לפורר גבינה או גם וגם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מתבלים את חצאי הדלורית במעט שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ותימין. עוטפים אותם ברדיד אלומיניום, שמחוררים תחילה בכמה מקומות כדי לאפשר יציאת אדים.
3
אופים כ-45 דקות עד שהדלורית מתרככת. מצננים וחותכים לקוביות (משאירים את הקליפה).
4
בינתיים שמים עדשים בסיר עם מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות עד שהעדשים מתרככות ומסננים.
5
מערבבים בקערה את כל החומרים, מתבלים ומגישים עם גבינה וזילוף של טחינה גולמית משובחת.
הכנה מראש: את העדשים והדלורית אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. את התיבול הסופי והוספת הגבינה מבצעים בסמוך להגשה.