חביב דאוד, השף והבעלים של מסעדת עזבה בראמה, הוא מומחה אמיתי בכל הקשור לחיטה. בימי החורף הוא מכין חובזה קצוצה עם בורגול, ובהשראתה יצרתי את המנה הזו, שבה מבשלים עלי תרד בדיוק עד הרגע שבו הם ממלאים את הסיר במים, ואל המים האלו מוסיפים בורגול, ששותה אותם.
מה צריך?
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
אופן ההכנה
1
מחממים סיר על אש גבוהה. מוסיפים את שמן הזית ועלי התרד, מערבבים היטב ומבשלים 2־3 דקות תוך כדי ערבוב. אם יש נוזלים בתחתית הסיר לא מוסיפים את המים, ואם לא - מוסיפים את המים.
2
מוסיפים את הבורגול לסיר, מערבבים היטב, מכסים ומכבים את האש. משהים 3־4 דקות ובודקים שהבורגול מוכן.
3
מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את המשמשים והפיסטוקים ומערבבים בעדינות. אפשר להוסיף שמן זית.
עוד בנושא