מתכון

סלט קיסר עם ארטישוק ונתחי סלמון

אנשובי, צלפים ופרמזן משתדכים נפלא גם לארטישוק וגם לסלמון. כאן חיברתי את כולם לסלט גדול וטעים נורא

פברואר 2020
סלט קיסר עם ארטישוק ונתחי סלמון של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו
סלט קיסר עם ארטישוק ונתחי סלמון של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו

שימו לב: ברוטב הקיסר שלי אין חלמון נא אלא חרדל, שמסייע לקשור את הרוטב למרקם של תחליב.

בישול ארטישוק

מניחים ארטישוקים (שלמים או קלופים, תחתיות או לבבות) בסיר גבוה וממלאים במים עד 2/3 גובה הסיר. מוסיפים בערך כפית מלח לכל ליטר מים מיץ מ-2-1 לימונים (לכל הסיר) וזורקים פנימה גם את חצאי הלימונים הסחוטים. מכסים במשקולת (צלחת או סיר קטן), מביאים לרתיחה ומבשלים 40-35 דקות על להבה בינונית לארטישוקים גדולים ושלמים. אם מדובר בארטישוקים קלופים, חצויים או סגולים, זמן הבישול יתקצר בכמה דקות. איך יודעים שמוכן? כשנועצים סכין בחלק הרחב ביותר של הבסיס, והוא משתחרר בקלות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לסלט

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מרסקים אנשובי, צלפים, שום, חרדל, מיץ לימון ופרמזן בעזרת מוט ריסוק ידני או במעבד מזון למחית אחידה. מוסיפים שמן זית בהדרגה ותוך כדי עיבוד לקבלת אמולסיה. מתבלים במלח ופלפל.

מכינים את הסלט ומגישים

2

מתבלים סלמון במלח ופלפל.

3

מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את הדג על צד העור 4-3 דקות. הופכים את הנתח וצורבים עוד 2 דקות. הדג אמור להיות בדרגת עשייה מדיום-רר (כשהמרכז אינו מבושל לגמרי). מצננים ומפרידים לפיסות בגודל בינוני.

4

שמים לבבות חסה, ארטישוק ופיסות דג בקערה. מפזרים מעל לימון כבוש ויוצקים ויניגרט. מערבבים בעדינות כך שכל המרכיבים ייעטפו ברוטב, מוסיפים קרוטונים ומגישים מייד.