מתכון

סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי

אוגוסט 2016
סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

התאנים, עם המתיקות הדבשית שלהן, אוהבות גבינות חריפות ודעתניות כגון גבינת פקורינו. כאן הצמד משתכשך בסלט עסיסי לצד קרעי לחם ששותים את הרוטב.

התאנים, עם המתיקות הדבשית שלהן, אוהבות גבינות חריפות ודעתניות כגון פקורינו. כאן הצמד משתכשך בסלט עסיסי לצד קרעי לחם ששותים את הרוטב.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ללחם מתובל:

לתאנים מקורמלות:

להגשה:

ללחם מתובל:

לתאנים מקורמלות:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים לחם מתובל:

2

מברישים לחם במעט שמן זית, מפזרים מלח ומניחים בתבנית.

3

קולים את הלחם כ-15 דקות עד שהוא מתייבש ומתקשה בחלקו החיצוני אך נותר מעט רך בחלק הפנימי.

4

משפשפים את הלחם בשיני שום חצויות, יוצקים על כל פרוסה כף חומץ שרי ומניחים לחומץ להיספג.

מקרמלים תאנים:

5

ממיסים סוכר ומים במחבת רחבה ומתבלים בעלי תימין. מוסיפים חצאי תאנים עם החלק החתוך כלפי מטה ומבשלים על להבה בינונית כ-3 דקות עד שהתאנים מתקרמלות.

מרכיבים את המנה:

6

קורעים את פרוסות הלחם לפיסות גדולות ומניחים בקערה. מוסיפים עלי רוקט, בזיליקום, בצל סגול, את יתרת שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה גדולה.

7

מניחים מעל את התאנים, מפזרים פקורינו, מזלפים דבש ומגישים מייד.