מתכון

סלט תפוחי אדמה בוויניגרט יוגורט לימוני

מאי 2021
סלט תפוחי אדמה בוויניגרט יוגורט לימוני של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
סלט תפוחי אדמה בוויניגרט יוגורט לימוני של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

סלט עונתי שמאחד את כל השכנים הגדלים לצד תפוחי האדמה בערוגה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט יוגורט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים תפוחי אדמה בסיר קטן, מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה. אחרי 5 דקות ברתיחה מחדירים סכין לאחד מתפוחי האדמה ובודקים – אם היא ננעצת בקלות בבשר, עוצרים את הבישול ומסננים. חשוב להימנע מבישול יתר, שיגרום לתפוחי האדמה להתפרק. מסננים, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל ביס.

2

מעבירים את תפוחי האדמה וכל חומרי הסלט לקערה גדולה.

מכינים את ויניגרט היוגורט:

3

מעבדים בבלנדר את כל מרכיבי הוויניגרט מלבד שמן הזית לרוטב אחיד. מוסיפים את שמן הזית בזילוף אטי תוך כדי עיבוד.

4

יוצקים את הוויניגרט מעל הסלט, מערבבים ומגישים.