מתכון

סלט תפוחי אדמה ואנשובי

ספטמבר 2019
3 דירוגים
סלט תפוחי אדמה. צילום: shutterstock
סלט תפוחי אדמה. צילום: shutterstock

חשוב להשתמש באנשובי איכותיים (רצוי מתוצרת ספרדית) כדי לא לחרב את טעמה של המנה

לשבדים יש אובססיה לסלטי תפוחי אדמה. בכל סופרמרקט מוקדש להם אזור שלם ויש המון גרסאות – עם בייקון, מחית פטריות או פירות ים קצוצים, ולאחרונה אפילו נתקלתי בגרסה אסיאתית עם שמן שומשום וסויה. הגרסה שלפניכם, עם בצל מטוגן באנשובי, היא בעיני המוצלחת מכולן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם כ- 45 דקות עד שהם מוכנים ומצננים. קולפים וחותכים לקוביות של 2 ס"מ.

2

מחממים אנשובי עם השמן שבקופסה במחבת רחבה על להבה בינונית כ 5-4- דקות עד שהאנשובי מתחילים להתפרק. מוסיפים בצל ומטגנים כ- 7 דקות עד שהבצל משחים. בשלב זה האנשובי אמורים להתמוסס כליל ולעטוף את הבצל. מצננים.

3

מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, האנשובי והבצל ומערבבים עם הכרישה ויתר החומרים. מגישים בטמפ' החדר.

4

הסלט יישמר עד 3 ימים במקרר.