מתכון

סלט תפו”א “ראטה” עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית

יוני 2019
1 דירוגים
סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

אני אוהב להשתמש בתפוחי אדמה מזן ראטה, שהם קטנים יחסית, מוצקים ועם טעם חמאתי מאוד. אפשר להשתמש גם בקטנים רגילים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת משומנת.

2

מבשלים תפוחי אדמה במים לריכוך ומצננים. קולפים ומניחים אותם על הגריל לכ-5 דקות עד לקבלת טעם מעושן. לחילופין אפשר למשוח את תפוחי האדמה בשמן זית ולחרוך אותם מעט בתנור חם מאוד.

3

פורסים לטבעות ומוסיפים חומץ, שאלוט, עירית ודבש. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומגישים.

4

גיוונים: אפשר להוסיף כף גדושה מיונז ו/או כף אפונת גינה ו-2 מלפפונים חמוצים קצוצים.