מתכון

סלט תרד טורקי עם תאנים ואטריות קדאיף

אוגוסט 2017
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

תרד טורקי, או תרד בלאדי, זה עם העלים הארוכים והגדולים, מעולה לסלטים, הרבה יותר מהתרד הניו זילנדי העבה

אטריות קדאיף אפויות עד פריכות הן תוספת-פטנט שנותנת קראנצ’יות מעודנת. אפשר להכין אותן יום-יומיים מראש, לצנן ולשמור בכלי סגור בטמפ’ החדר. קונים אותן טריות בחנויות של ממתקים ערביים או קפואות בחנויות תבלינים מתמחות ולעתים גם במחלקת הקפואים בסופרמרקטים. אם לא משתמשים באטריות הטריות ביום הקנייה מקפיאים אותן באריזה אטומה. מפשירים את האטריות כחצי שעה לפני ההכנה בטמפ’ החדר. הוסיפו כמה צ’אנקים של אטריות אפויות גם לסלט פירות או לצלוחית גלידה ותקבלו שדרוג ברגע.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מפרידים מעט את אטריות הקדאיף זו מזו ומערבבים בקערה עם חמאה מומסת עד שהן משוחות היטב בחמאה.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים את האטריות בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות עד שהאטריות זהובות. שוברים את האטריות לחתיכות גסות ומצננים.

3

מערבבים בקערה תרד עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל תאנים ושברי קדאיף. מגישים מיד.