מתכון

סלמון בזיגוג טחינה ודבש עם סלט צנוניות

דצמבר 2015
סלמון בזיגוג טחינה ודבש עם סלט צנוניות. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
סלמון בזיגוג טחינה ודבש עם סלט צנוניות. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

השילוב בין טחינה, דבש וסויה יוצר רוטב שמשמש גם לזיגוג וגם לטבילה. נסו אותו עם בשר בגריל או על נודלס

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

לזיגוג:

לסלט צנוניות:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חורצים חריצים בחלק העבה של הסלמון לצלייה אחידה.

מכינים את הזיגוג:

2

מערבבים בקערית טחינה, דבש, רוטב סויה ו-3 כפות בירה.

מכינים את הסלט:

3

מערבבים את חומרי סלט הצנוניות בקערית.

צולים את הדג ומגישים:

4

מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) על להבה בינונית. מוסיפים שמן ומחממים. מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, זורים מלח ופלפל וצולים עד שהעור זהוב ופריך (כ-5 דקות. לא להיבהל אם העור נדבק - כשהוא יהיה מוכן, הוא ישתחרר בעצמו). הופכים את הנתחים וצורבים 2 דקות עד שהבשר מקבל צבע כתום יפה.

5

הופכים שוב כך שהעור כלפי מטה. מנמיכים להבה ומברישים את הסלמון בזיגוג הטחינה. מברישים קצת בכל פעם עד שנותר בקערית רבע מהרוטב (4-3 דקות). כשהזיגוג נוזל למחבת ומתחיל להיחרך, מוסיפים מעט בירה (או מים) ומניחים לה להתאדות.

6

מעבירים לצלחות, מזלפים מעל את הרוטב ומגישים עם סלט צנוניות.

גיוון: במקום בירה אפשר להשתמש ביין או במים.