היוגורמה מרכך את הדג ומאפשר לטעמי התיבול להיטמע כך שהדג מתמלא בטעמים החמצמצים של היוגורמה ובחריפות העדינה של האריסה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למשרה
להגשה
אופן ההכנה
1
מערבבים את כל חומרי המשרה בכלי רחב (שיכול להכיל גם את הסלמון). מוסיפים את הסלמון ומעסים את תערובת היוגורמה לתוך הדג, כך שהוא ייעטף בה מכל הצדדים. מכסים את הכלי בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3
מעבירים את הסלמון לתבנית עם המשרה, מעבירים את התבנית לתנור ואופים 12 דקות. מפעילים מצב גריל עליון וצולים 5 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
4
מפרקים את הסלמון ומגישים: מערבבים עלי חסה, עשבי תיבול ובצל ירוק ומסדרים בצלחת הגשה. מפרקים את הסלמון לנתחים גסים ומסדרים בין העלים. מגישים.