מתכון

סלמון ברוטב פונזו

2 דירוגים
סלמון ברוטב פונזו. צילום: shutterstock
סלמון ברוטב פונזו. צילום: shutterstock

רוטב הפונזו הלימוני פשוט להכנה בדיוק כמו הטריאקי ומתאים לסלמון לא פחות והחמצמצות הרעננה שלו מושלמת לימים חמים

  • שעתיים (ועד 8 שעות) השריה

באותה שיטה מכינים:
סשימי סלמון בפונזו פורסים את הסלמון לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת הגשה. יוצקים מעל רוטב פונזו, משהים ל- 10 דקות ומגישים. הרוטב כובש את הדג לגמרי ומתקבלת מנה ראשונה נהדרת.
אדממה בפונזו הרוטב מתאים גם להכנת פולי אדממה או שעועית ירוקה כתוספת או מנה ראשונה. מפשירים שקית אדממה ומסננים. מעבירים למחבת חמה ומנענעים 30 שניות על להבה גבוהה. יוצקים כוס רוטב פונזו ומעט מלח גס, מקפיצים 5-4 דקות ומגישים.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב פונזו

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון במשך דקה-שתיים לקבלת רוטב סמיך (מוודאים שהג'ינג'ר נטחן כולו).

2

מניחים פילה סלמון בתבנית רחבה עם העור כלפי מטה ויוצקים עליו את הרוטב. משרים את הדג ברוטב למשך שעתיים ועד 8 שעות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

צולים את הדג 20-15 דקות עד שהוא עשוי מבחוץ אך ליבו עדיין ורוד ולא אטום.