מתכון

פילה סלמון בקראסט שקדים מולבנים של בני הדייג

דצמבר 2018
3 דירוגים
פילה סלמון בקראסט שקדים של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
פילה סלמון בקראסט שקדים של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

סלמון בתנור הוא אחת המנות האהובות על הישראלים. תוספת השקדים מוסיפה לנימוחות של הסלמון פריכות מענגת

משרים את נתחי הסלמון בתערובת שמן הזית והדבש 40 דקות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את שמן הזית, הג'ינג'ר, הדבש, החרדל, מלח ופלפל. משרים את נתחי פילה הסלמון בתערובת שמן הזית והדבש 40 דקות.

2

בקערה נפרדת מפזרים את השקדים המולבנים ולאחר ההשריה מצפים את הסלמון בחלק ללא העור בשקדים.

3

מעבירים את הסלמון לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-13 דקות. מאחר שסלומון מתייבש מהר, כדאי להניח בתנור קערה עם מים כדי ליצור אדים במהלך הבישול.