מתכון

סמיפרדו אוריאו משפחתי

דצמבר 2015
סמיפרדו אוריאו משפחתי. צילום: חגית גורן | סגנון: טליה אסיף
סמיפרדו אוריאו משפחתי. צילום: חגית גורן | סגנון: טליה אסיף

סמיפרדו קל ומהיר הכנה, שמצריך רק 3 מרכיבים וקערת ערבוב אחת

אני מתה על עוגיות אוריאו בזכות הטעם המתוק-מלוח שלהן, אבל אפשר להחליף אותן בעוגיות לוטוס קצוצות. מגישים עם רוטב שוקולד סמיך שמשמש לזיגוג או כרוטב. מגישים  את הרוטב בטמפרטורת החדר או חמים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב שוקולד

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מקציפים שמנת מתוקה עם חלב מרוכז 3 דקות לקצפת יציבה.

2

מוסיפים עוגיות אוריאו ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

3

מרפדים תבנית בניילון נצמד ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקפיא ל-12 שעות לפחות.

לרוטב שוקולד

4

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר. יוצקים על השוקולד ומשהים כ-5 דקות. מערבבים במטרפה למרקם חלק. מוסיפים סירופ תירס וחמאה ומערבבים למרקם חלק. מצפים את האוריאו.

גיוון: מחליפים את עוגיות האוריאו בכמות זהה של עוגיות לוטוס קצוצות גס.